Kipróbáltam mindkét módot.
Nulláról kezdve, első próbálkozásra működött mindkettő, de...
A Google hitelesítéssel szórakoztam többet, viszont az szerintem nem ezen a módon kellene működjön.
Google hitelesítő esetén a QR kód elvileg csak arra használatos, hogy az alkalmazásban felvegyem az oldalhoz tartozó fiókot. (A QR csak könnyítés, manuálisan is be lehetne pötyögni a kulcsot.)
Ha viszont már létrehoztam a fiókot, elvileg nem kellene többé QR-t olvasni, csak egy kódbeviteli mező kell, ahová a hitelesítőben megadott kódot beírom. Pont, mint az e-mailes kódküldésnél.
Tehát:
1. Feljövök az oldalra, beírom a jelszót.
2. Megkérdezi, hogy e-mailben kérem a kódot vagy Google hitelesítőt használok a kódbevitelhez.
3. Mindkét esetben (e-mail vagy google hitelesítő) feljön a kódbeviteli mező csak a Google-s hitelesítésnél a hitelesítő alkalmazásból nézem ki a kódot.
A mostani működéssel az a baj (ezt nyilván Te is látod), hogy a QR kód beolvasásával a hitelesítő alkalmazás a már létező fiók mellé mindig új fiókot akar létrehozni vagy a meglévőt lecserélni.
Bármelyiket is választom, ezt követően generál ugyan egy kódot az alkalmazás, de közben néha letelik a 30 másodperc és a weboldal már nem fogadja el a kódot.
(A hitelesítő alkalmazás folyamatosan cserélgeti a kódokat 30 másodpercenként, tehát nem mindegy, mikor csöppenek bele ebbe a folyamatba.)
Ez a 30 másodperc a másik problémás része a dolognak...
Elvileg nem lenne baj ha letelik a 30 másodperc, mert a következő kódot is el kellene fogadnia a weboldalnak. Ennek feltétele, hogy a 2 oldal (a kódot váró weboldal+a mobil a kódgenerátorral) időszinkronban legyen és a kódok egyszerre, szinkronban ugorjanak (szerintem így kellene működjön).
A QR belépés (amit pl. a bankok használnak) az szerintem megint más, ott a saját alkalmazásuk (OTP Internetbank, Simple app, stb.) segít az azonosításban valahogy...
Olyan, mintha a két megoldást gyúrtad volna egybe: a QR kódos azonosítést meg a hitelesítő alkalmazást.
Ui.:
Van egy elírás is a QR kódos szövegben:
"Ezt követően nyisd meg a telepített Google Hitelesítő applikációt, majd a QR-kód
belovasása után a telefonodon megjelenik az ellenőrző kód. "